Christmas in Nevis

En sak har varit mycket bra här nere. Jag har sluppit höra alla julsånger i en månad.Det är bara idag de spelar lite julsånger. Nu skall få höra den musik jag har fått hör på istället här på min blogg. I går var det julafton och det firade vi med kalkon och diverse tillbehör, bland annat en dryck  som heter Sorrel. Den är gjord av ängssyra, kanel, ingefära , någon het krydda och något som heter kokander root ( sprit om du vill) Gott var det i alla fall.
Ni skall få ett gott recept på ris. De kokar upp ris, vatten och blandar i linser, lök, vitlök, färsk selleri i små bitar, sen tillsätter de cocosmjölk, salt, svartpeppar, ingefära och en örtkrydd blandning ( på burk). Det får koka tills ingen vätska finns kvar

One thing has been very good down here. I have been relieved to hear any Christmas carols. It is only today they play a little Christmas carols. You should hear the music I have heard on here instead of my blog. Yesterday was Christmas Eve and we celebrated it with turkey and various accessories, including a drink called Sorrel. It is made of sorrel, cinnamon, ginger, any hot spice and something I don´t know the name oft (alcohol if you want) It was delicious anyway.
You must have a good recipe for rice. They boil rice, water and mix in lentils, onion, garlic, fresh celery into small pieces, then add the coconut milk, salt, black pepper, ginger and herbs mix (canned). It may cook until no liquid remains.
 Sol nedgång och vi förbereder maten     Sunset and we are preparing food

kalkonen klar att ätas    turkey ready to be eaten




Chester väntar på  resterna   Chester is waiting for leftovers

 Pat the bartender..

 
 Kvällsfoto. om än mörkt, elden falnade.....Evening Photo. albeit dark, the fire faded

Comments

Ann-Helen said…
Är det Bucky som är med på ett kort?

Du får skicka en burk örtblandning.....

Ha det så bra!

Popular posts from this blog

Skåne runt